Ilmoituksen osoite: http://markkinat.hevostalli.net/ilmoitus/1378308.html

Myydään / Hevoset / Ratsut / Hevoset
6.5.2024

Espanjalainen 16-vuotias ruuna

Luethan ilmoituksen huolellisesti ennen yhteydenottoa vaikka se onkin pitkä. Hevosesta luopuminen on todella vaikeaa omistajalle. Hevosesta riippumattomista syistä.

Uutta sitä parhainta ja toivottavasti loppuelämän kotia etsii siis voikon värinen todella kaunis,kiltti ja symppis ruuna. Säkä noin 162cm on lyhyt selkäinen eikä kovin raskas rakenteinen. On 2008 syntynyt Espanjassa sieltä Belgian kautta tullut Suomeen melkein 6 vuotta sitten. Rodulle tyypilliseen tapaan herkkä,puuhakas ja tykkää touhuta kaikenlaista. Ja tästä on kaikki tykännyt,ihanan seurallinen luonne. Hyvän mielen harrastamiseen parhaaksi ystäväksi ei sovellu kisakäyttöön. Kotiin jossa saa tarhata toisten hevosten kanssa(minulla ollessaan tarhannut vain ruunien kanssa) ja elää onnellista lajityypillistä hevosen elämää pitkillä tarhausajoilla,hyvä pihatto voisi sopia myös. Tulee siis toimeen hyvin kavereiden kanssa ja laumassa varmasti myös, on sosiaalinen hevonen. Hyvin koulutettu kouluhevonen HeA-VaB tasoinen. Omistaja ei ole ollut tavoitteellinen ratsastaja vaan nauttinut hevosen kanssa yhdessä puuhailusta. Käyty kyllä tunneilla ja valmennuksissa rahatilanteen salliessa, nyt tosin 4kk vain maastoiltu koska asuu tallilla jossa ei ole kenttää. Ei ole estehevonen,puomit ja ehkä pienet kavaletit voisi onnistua mutta on laiska nostamaan jalkojaan ei siis omaa lahjoja tähän. Uskaltaisin väittää maasto varmaksi. Maastoilee siis yksin ja yhdessä. Hevoskaverin kanssa saattaa kuumua laukasta mutta pysynyt aina käsissä eikä kyttäile turhia. Yksin voi olla jännittyneempi, toisena päivänä ei. Ei ole kuitenkaan läheisriippuvainen ja tallissa yksinolo onnistuu ja jää yksin tarhaan toisten mennessä töihin. Sopii pieneen kotitalliin hyvin. Myös lapset ratsastaneet kentällä aikuisen valvonnassa.
Omaa kuitenkin oman moottorin lämmetessään joten ei ihan aloittelijalle joka tilanteessa. Ruunattu myöhään joten saattaa olla pientä orimaista pilkettä silmäkulmassa. Osaa olla vahvatahtoinen,minulla kuitenkin ollut ensihevosena.

Kengitetty 6-8viikon välein,raspattu 6kk välein ja rokotettu ajallaan. Näissä ei ole ongelmia. Ainoastaan pientä kariesta parissa hampaassa mutta nämä eivät ole aiheuttaneet toimenpiteitä ne kannattaa toki huomioida vähäsokerisella ruokinnalla. Ruuna myös lastautuu hyvin,joskus miettii hetken mutta matkustaa nätisti. Hevoshierojaa käytetty myös säännöllisesti. On oikein hoitomyönteinen.

Myydään täydellisen varustepaketin kanssa sis. laadukas satula, loimet,suitset yms. Ostotarkastuksen saa tehdä omalla kustannuksellaan valitsemallaan klinikalla/eläinläärillä. Nykyisen omistajan ajalta kaikki eläinlääkärin paperit luettavissa ja kerron rehellisesti kaiken mitä tiedän. Hevosen historia Suomessa olo ajalta tiedossa sekä vähän ulkomaan vuosilta. Tutkittu paljon reilu 2 vuoden aikana. Ja hoidettu hyvin. Ei harrastekäyttöä estävää vikaa tiedossa. Eikä myöskään jatkuvaa hoitoa vaativia vikoja. Tarvitsee kuitenkin hyvää säännöllistä liikuntaa ja maastakäsin jumpasta hyötyä joten ei pihatontuksi seisomaan. Ei kaviokuume,vatsahaava yms. taustaa pystyy laiduntamaan. Oikean ostajan kohdalla saa tulla katsomaan ja tutustumaan niin monta kertaa,kuin haluaa. Luopumisella ei ole tulipalo kiire vaan uusi koti etsitään huolella. Annan tukeni koko hevosen loppuelämän ajaksi ja toivon kuulevani hevosesta vielä jatkossa.

Yksi negatiivinen asia täytyy mainita jonka eteen teemme hevoskouluttajan ohjeilla töitä. Hevonen satuloidessa saattaa näyttää hapanta naamaa toisinaan. Ei ole todettu kipua ja siitä koulutetaan nyt pois ja tuloksia on saatu lyhyessä ajassa jo.

Ota yhteyttä jos hevonen voisi olla sinun uusi ystävä ja esittele kattavasti itseäsi ja millaiseen paikkaan ja käyttöön etsit hevosta sähköpostilla tai whatsappilla. Ei ratsastuskouluun!Ratsastus videoita ei ole tuoreita nyt mutta voidaan yrittää kuvata jossain vaihessa. Kuvia on saatavilla whatsappilla.

Hinta 6000€ ja sis.tosiaan kaikki hevoselle kuuluvat sopivat varusteet. Laadukas melkein 3000€ maksanut satula ostettu 1,5 vuotta sitten ja joka juuri tasapainotettu satulasepän toimesta.

Hinta: 6000€

Porvoo / Uusimaa Yksityinen ID: E3H-QJG-CJ