Ilmoituksen osoite: http://markkinat.hevostalli.net/ilmoitus/1377821.html

Muut / Toimet / Hevoset / Tarjotaan ylläpitoon
22.4.2024

Islanninhevonen ylläpitoon

Tarjotaan ylläpitoon 15 v islanninhevostammaa oman elämäntilanteen takia.

Etsinnässä rauhallinen pieni talli esim kotipihassa. Joko käyttöön tai toimisi varmasti seuraneitinäkin pienellä yhteisellä touhuamisella. Vaihtoehtoisesti ylläpito nykyisellä tallilla, siellä mahdollisuus osallistua tunneille.

Tamma on persoonallinen, herkkä ja vauhdikas ratsastaa, vaatii hieman totuttelua molemmilta että yhteinen sävel löytyy. Ei ole aloittelijan hevonen, ei tee kuitenkaan mitään tyhmää. Hevosella on selkeät 4 askellajia, halutessaan voi ratsastaa myös pääasiassa 3 käyntisenä. Menty silloin tällöin maapuomeja ja kavaletteja. Maastoilee paljon yksin, seurassa innostuu koska ei ole oikein tottunut ryhmämaastoihin. Yksin menee vaikka kuolaimetta ja pitkin ohjin maastossakin.

On herkkis käsitellä ja varautunut uusia ihmisiä kohtaan. Stressaa jonkin verran ratsastuskoulun hälinää ruuhka-aikoina. Uusien ihmisten kannattaa alkuun käsitellä esim käytävällä tai niin että on heinää naaman edessä jotta tutustuminen voi edetä rauhassa. Käynyt nyt myös ratsastuskoulun tunnilla viikoittain joka alkanut sujumaan hyvin. Hyvin perso herkuille ja viime aikoina koulutettu hieman naksuttimella, tässä vielä herkästi kiihtyy. Johdonmukaisella käsittelyllä varmasti olisi rauhallisempi kaikin puolin, annan itse tyypille varmaan liikaa anteeksi. Oppii nopeasti hyvät ja pahat tavat.

Laumassa tulee toimeen muiden kanssa, ei ole mikään pomottaja eikä ihan pahnan pohjimmainen. Viime vuodet asunut tammalaumassa, joskus myös sekalaumassa ongelmitta. Rakastaa varsoja ja toimii mielellään lapsenvahtina. On asunut nyt vuosia pihatossa, sopeutuisi varmaan myös karsinatalliin.

Lievä kesäihottuma joka pysynyt kurissa loimituksella ja rasvauksella silloin kun muistaa. On laiduntanut kesäisin niukalla laitumella, on herkkä lihomaan.

Ota yhteyttä ja kysy lisää. Tarve ylläpitäjälle n. Heinäkuusta alkaen reiluksi vuodeksi mutta mielellään aloitan yhteistyön mahdollisimman pian. Toiveissa olisi että hevosta voisi tulla ylläpidon aikana silloin tällöin etukäteen sovitusti rapsuttelemaan.

Uusimaa / Uusimaa Yksityinen ID: 1S9-UBC-2H5